BESPOVRATNA SREDSTVA ZA ODRŽIVO, SIGURNO I KONKURENTNO SNABDEVANJE ENERGIJOM

NAZIV DONATORA

Evropska komisija

ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS

05.01.2022  do 17 h

KO MOŽE DA KONKURIŠE

  • Organizacije civilnog društva
  • Javna uprava
  • Obrazovne ustanove
  • Privredna društva

MINIMALNI I MAKSIMALNI IZNOS SREDSTAVA PO PROJEKTU

od 60.000 do 1.000.000 €

VRSTA PODRŠKE

Bespovratna sredstva (grant šeme)

OBLAST PODRŠKE

Životna sredina i klimatske promene

Zaštita životne sredine

GEOGRAFSKA OBLAST PODRŠKE

Cela Srbija

POSEBNI ZAHTEVI DONATORA

Fokus je na poslovnim modelima koji kombinuju energetske usluge sa drugim uslugama, kao što su zdravstvo, bezbednost, kućna automatizacija ili usluge mobilnosti, uzimajući u obzir iskustva i praksu društvenih i humanističkih nauka.

KAKO SE KONKURIŠE

Prijave se moraju predati elektronski putem elektronskog portala za finansiranje i tendere. Prijave se podnose korišćenjem obrazaca koji se nalaze u elektronskoj prijavi. Struktura i prezentacija moraju odgovarati uputstvima datim u obrascima. Prijave moraju biti kompletne i sadržati sve delove i obavezne priloge i prateću dokumentaciju. Prijavni obrazac je strukturiran u dva dela. Deo A sadrži strukturirane administrativne obrasce sa podacima o učesnicima, registraciji i kontakt osobi. Deo B (narativni deo) sadrži tehnički opis projekta sa planiranim aktivnostma, troškovmai itd. (moraju se učitati u PDF-u). Deo A se generiše prilikom unosa podataka u sistem za predaju, Deo B mora biti pripremljen unapred. Deo B takođe sadrži anekse i prateću dokumentaciju ako to zahtevaju uslovi poziva (detaljna tabela budžeta, izjave državnih vlasti, biografije, godišnji izveštaji o aktivnostima, itd.).

LINK DO KONKURSA

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/horizon-cl5-2021-d3-02-06;callCode=HORIZON-CL5-2021-D3-02;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=0,1,2;statusCodes=31094502;programmePeriod=null;programCcm2Id=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState