BESPOVRATNA SREDSTVA ZA PODRŠKU MLADIMA U RURALNIM PODRUČJIMA NA TERITORIJI AP VOJVODINE

Pokrajinski sekretarijat ya poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je konkurs

za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, a podnosioci zahteva mogu ostvariti pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 90% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000,00 dinara, a maksimalan iznos 1.500.000,00 dinara.

Pravo na podsticaje za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01.01.2022. godine.

Pravo na podsticaje ostvaruju podnosioci prijava koji imaju prebivalište u naseljenom mestu u kom se ne nalazi sedište grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda, Sombor – Zakon o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 04.03.2022. godine.

Detaljnije možete pogledati ovde: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-podrsku-mladima-u-ruralnim-podrucjima-na-teritoriji-ap-vojvodine-u-2022-godini/