BESPOVRATNA SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA U NABAVKU OPREME ZA ZAŠTITU OD VREMENSKIH NEPOGODA I ELEMENATA POTREBNIH ZA PODIZANJE PROIZVODNIH ZASADA VOĆAKA, VINOVE LOZE I HMELJA U 2022. GODINI

protivgradna+bespovratno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda , a za ove namene opredeljeno je 100.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za sledeće:

1. Nabavka elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (SAMO MREŽA)

– Nabavka stubova i elemenata potrebnih za podizanje sistema za protivgradnu zaštitu

2. Nabavka stubova za podizanje zasada hmelja

3. Nabavka stubova za podizanje vinograda

4. Nabavka stubova  i žica za ograđivanje parcela

5. Nabavka sistema protiv smrzavanja „anti-frost“

Pravo učešća imaju:

  • fizičko lice: nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva I preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog  gazdinstva.
  • pravno lice: privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstava I zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije, a za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađe od 40 godina do 70% od prihvatljivih troškova investicije , bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi  155.000,00 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 259.000,00 dinara bez PDV-a.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 7.300.000,00 dinara.  

Konkurs je otvoren zaključno sa 18.02.2022. godine.

Detaljnije: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-sufinansiranje-investicija-u-nabavku-opreme-za-zastitu-od-vremenskih-nepogoda-i-elemenata-potrebnih-za-podizanje-proizvodnih-zasada-vocaka-vinove-loze-i-hmelja-u-2022/

Za dodatne informacije možete se obratiti lično na adresu: Save Tekelije br.44, lokal 6 u Zrenjaninu, putem mail-a:office@snconsulting.rs ili na telefone: 060/818 31 98 ; 065/82 66 491 ili 023/510-233.