BESPOVRATNA SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA U PČELARSTVO NA TERITORIJI AP VOJVODINA

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava koja su namenjena za:
1.nabavku novih pčelinjih društava

  1. nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri
  2. nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda: topionici za vosak (parni, sunčani, električni),–posude za prečišćavanje voska, sterilizator voska i posude za sterilizaciju voska, kalupi za izradu satnih i matičnih osnova, dekristalizatori meda, pasterizatori za med, refratkometri, separatori meda, voska i matične mleči, pumpe za med, sušionici za polen, mlinovi za polen, oprema i uređaji za sušenje polena, elektronske vage i prateća oprema, agregati, pumpe razne (centrifugalne, zupčaste, monopumpe za guste mase), filteri, odvajači vazduha (deaeratori), suvi i vazdušni prečistač, oprema i uređaji za odvajanje, sečenje, ljuštenje, mlevenje i pasiranje dodataka pčelinjim proizvodima, uređaji za koncentrisanje (uparivači razni, sa pripadajućom opremom, uređaji za reverznu osmozu i kriokoncentrisanje), uređaji za punjenje i doziranje naliva sa pripadajućom opremom, uređaji za odmeravanje i doziranje komponenti sa pripadajućom opremom.
  3. nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda:duplikatori za med, sa ili bez mešača, električne pumpe i punilice za med, prohromska ambalaža za skladištenje pčelinjih proizvoda, plastična ambalaža za skladištenje pčelinjih proizvoda, automatski sto za pakovanje pčelinjih proizvoda, dozator za med, homogenizator, mešalica, oprema za skladištenje dodataka u med (polen,propolis, matična mleč, suvo voće, orašasti plodovi i dr.), vage, uređaji za pakovanje sa pripadajućom opremom, mašine za pakovanje transportnog (zbirnog) pakovanja i mašine za paletiziranje –paletizer, uređaji za pranje ambalaže razne, sa pripadajućom opremom, oprema za detekciju fizičkih i mehaničkihnečistoća –„X-ray” detektori, uređaji za zatvaranje ambalaže, ručni i automatski, sa odgovarajućom opremom, uređaji za etiketiranje, razni, uređaji za pripremu tehnološke i tehničke vode.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

  1. fizičko lice:-nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,-preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
  2. pravno lice:-privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,-zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,-složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupnoprihvatljivih troškova investicije, za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano napodručju sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i licea mlađa od 40 godina do 60% od prihvatljivih troškova investicije (prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost –pdv).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara, a maksimalan iznos ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije jegazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i lica mlađa od 40 godina.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 28.02.2020.godine.
Za dodatne informacije možete se obratiti lično na adresu: Save Tekelije br.44, lokal 6 u Zrenjaninu, putem mail-a: office@snconsulting.rs ili na telefone: 060/818 31 98 ; 065/82 66 491 ili 023/510-233.