BESPOVRATNA SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA U PČELARSTVO NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2022. GODINI

bespovratna sredstva pcelarstvo pcele

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu I šumarstvo raspisao je konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2022. godini jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, a za ovu namenu predviđeno je 30.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po Konkursu namenjena su za:

1. nabavku novih pčelinjih društava

2. nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri

3. nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda:

4. nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda:

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

  • fizička lica: nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
  • pravna lica: privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva I zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
  • složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije, a za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i lica mlađa od 40 godina u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 40.000,00 dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i lica mlađa od 40 godina.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, ali za više namena u okviru jedne tačke, kao i po više tačaka, a do gore navedenog maksimalnog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati oprema i pčelinja društva nabavljena pre 01.01.2022. godine.

Konkurs je otvoren do 18.02.2022.

Detaljnije: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-sufinansiranje-investicija-u-pcelarstvo-na-teritoriji-ap-vojvodine-u-2022-godini/

Za dodatne informacije možete se obratiti lično na adresu: Save Tekelije br.44, lokal 6 u Zrenjaninu, putem mail-a:office@snconsulting.rs ili na telefone: 060/818 31 98 ; 065/82 66 491 ili 023/510-233.