BESPOVRATNA SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE OPREME I SISTEMA ZA NAVODNJAVANJE

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje postavljanje cevovoda i nabavke opreme i sistema za navodnjavanje: opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko -vinogradarskih kultura i cveća, u cilju zaštite od mraza -agrotekstil, malč folije i drugo.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:
1.fizičko lice:-nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, 2. preduzetnik nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
2.pravno lice: -privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,

  1. zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, i složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije, a za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene lica mlađa od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije.

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 21.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 35.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 7.000.000,00 dinara,odnosno 7.700.000,00 dinara za podnosioce prijava: čije je gazdinstvoregistrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i lica mlađa od 40 godina.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je do 21.02.2020. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti lično na adresu: Save Tekelije br.44, lokal 6 u Zrenjaninu, putem mail-a: office@snconsulting.rs ili na telefone: 060/818 31 98 ; 065/82 66 491 ili 023/510-233.