EVRPSKA KOMISIJA – VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U BORBI PROTIV DEZINFORMACIJA

 NAZIV DONATORA

Evropska komisija

 ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS

21.10.2021

do 17 h

KO MOŽE DA KONKURIŠE?

  • Organizacije civilnog društva

MINIMALNI I MAKSIMALNI IZNOS SREDSTAVA PO PROJEKTU

od 60.000 do 1.000.000 €

VRSTA PODRŠKE

Bespovratna sredstva (grant šeme)

OBLAST PODRŠKE

Mediji

  • Mediji

Ostalo

  • IT

GEOGRAFSKA OBLAST PODRŠKE

  • Cela Srbija

POSEBNI ZAHTEVI DONATORA

Inovativna digitalna rešenja igraju važnu ulogu u obezbeđivanju pluralističkog pristupa pouzdanim i značajnim informacijama i kvalitetnom sadržaju. Tehnologije veštačke inteligencije primenjene na alate i usluge prilagođene medijskom ekosistemu pomoći će pristupu, stvaranju i distribuciji pouzdanih informacija i olakšati suzbijanje sofisticiranih manifestacija dezinformacija. Očekuje se da će rezultati predloga doprineti jednom od sledećih očekivanih ishoda: Napredna digitalna rešenja protiv naprednih tehnika dezinformacija za medijske profesionalce. Napredna digitalna rešenja protiv dezinformacija za građane.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

 programme-guide_horizon_en-17.pdf

 wp-13-general-annexes_horizon-2021-2022_en-14.pdf

 af_he-ria-ia_en-13.pdf

 ef_he-ria-ia_en-13.pdf

KAKO SE KONKURIŠE

Prijave se moraju predati elektronski putem elektronskog portala za finansiranje i tendere. Prijave se podnose korišćenjem obrazaca koji se nalaze u elektronskoj prijavi. Struktura i prezentacija moraju odgovarati uputstvima datim u obrascima. Prijave moraju biti kompletne i sadržati sve delove i obavezne priloge i prateću dokumentaciju. Prijavni obrazac je strukturiran u dva dela. Deo A sadrži strukturirane administrativne obrasce sa podacima o učesnicima, registraciji i kontakt osobi. Deo B (narativni deo) sadrži tehnički opis projekta sa planiranim aktivnostma, troškovmai itd. (moraju se učitati u PDF-u). Deo A se generiše prilikom unosa podataka u sistem za predaju, Deo B mora biti pripremljen unapred. Deo B takođe sadrži anekse i prateću dokumentaciju ako to zahtevaju uslovi poziva (detaljna tabela budžeta, izjave državnih vlasti, biografije, godišnji izveštaji o aktivnostima, itd.).

LINK DO KONKURSA

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/horizon-cl4-2021-human-01-27;callCode=null;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1,0;statusCodes=31094502;programmePeriod=2021-2027;programCcm2Id=43108390;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destination=null;mission=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState