U NAJAVI: Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

OPREMA BESPOVRATNA SREDSTVA

Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme je program koji sprovodi Ministarstvo privrede Republike Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i odabranim bankama i lizing kompanijama.

Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje sa ciljem olakšavanja finansiranja nabavke opreme.

Cilj programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, unapređenje tehnoloških procesa proizvodnje, podrška zapošljavanju, rast prihoda i uslova finansiranja mikro, malih, srednjih preduzeća i predzetnika.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova, i to:

  • proizvodne opreme i/ili mašina
  • transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta
  • delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara
  • mašine i oprema za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje
  • građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova

Kroz Program su zastupljene sve industrijske grane, a poslednjih godina javnim pozivima su obuhvaćeni i privredni subjekti koji posluju u građevinskoj industriji i sektoru zaštite životne sredine.

Ukupna sredstva opredeljena za realizaciju ovog programa u 2021. godini iznose 1.550.000.000,00 dinara. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Za dodatne informacije možete se obratiti lično na adresu: Save Tekelije br.44, lokal 6 u Zrenjaninu, putem mail-a:office@snconsulting.rs ili na telefone: 060/818 31 98 ; 065/82 66 491 ili 023/510-233.