UNDP, KOC HOLDING & Slovačko ministarstvo finansija raspisuje konkurs za podsticanje ženskog preduzetništva i inovacija

Za Ženske inovatore je otvoren poziv za inovativne ideje koje iskorištavaju moć tehnologije da bi se pozabavili rodnim nejednakostima i pojačali mogućnosti za žene i devojke da napreduju i napreduju. Uključivanje u inovacijskom potencijalu regiona, zajedno, možemo dovesti do socijalne promene, artikulirati alternativnu budućnost i položiti temelje za novu inkluzivnu stvarnost.

U jeku CovID-19, digitalna tehnologija je postala životna linija za milione širom sveta i kritično sredstvo za suočavanje sa krizom. Ali dok prihvatamo digitalnu transformaciju i nove tehnologije da nas proreže naprijed, širenje rodne digitalne podele nanosi žene socijalno-ekonomske mogućnosti u širokom spektru polja – od zdravstvene zaštite i obrazovanja na rad i finansijsku nezavisnost.

Pozivamo žene preduzetnice, mala i srednja preduzeća, socijalna preduzeća, neprofite i akademske institucije u Evropu i centralnu Aziju * sa inovativnim i / ili tehnološkim idejama u četiri ključna područja: Žene i digitalni pristup i upotreba, žene U digitalnoj ekonomiji,  žene u podacima i žene u tehnologiji inovacije.

Da li ste vi poslovni, neprofitni ili akademska institucija vođeni u Evropi i Centralnoj Aziji koja je vođena ženama? Track 1 je otvoren za inovacije koji se bave tri ključna tematska područja rodne ravnopravnosti.

Vrsta podnosioca zahteva:

Akademske institucije, neprofitni i mala i srednja preduzeća, MSP

Spisak zemalja koji ispunjavaju uslove: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Kazahstan, Kosovo *, Kirgistan, Moldavija, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina, Uzbekistan

Naši ključni partneri

Pojačanje: Ženske inovatore, Pokreće UNDP Evropa i Centralna Azija, pokrenuta je uz podršku naših ključnih partnera:

Koc Holding, vodeća kompanija za tursku investiciju, koja se fokusira na održiv i profitabilan rast, sa rukovodstvenim položajima u Turskoj i regionu.

Ministarstvo finansija Slovačke Republike, pod kišobranom Slovake, progone inovativne programe saradnje sa partnerima sa zapadnog Balkana, istočne Evrope i centralne Azije.

Startep Grind, najveća svetska zajednica starta, osnivača, inovatora i stvaralaca. Njegova misija je da se pokrene svuda svuda u obrazovanju i mogućnostima koje su im potrebne za izgradnju, rasti i skaliranje.

Preduzetnički centar Koc (Korks) je preduzetničko središte koje pomaže pokretanjem tehnologija da preraste u održive, skalabilne i uspešne poduhvate.

STEM4ALL je platforma UNDP koja koristi znanje i zalaganje za unapređenje rodne ravnopravnosti u stabljici širom Evrope i centralne Azije.

Više se možete informisati na https://boostimpact.org/challenges/boost-women-innovators/